FEMME FETALE’DEN FEMME VİTALE’YE


İnsan neden gece karanlıkta tek başına uyumaktan korkar ? Muhtemelen geçmişte tek basına yırtıcılara av olacağı için. Anima için karanlıkta yalnız kalmak onu bilinçdışı içerik için av haline getirir. Bu yüzden psişe dengesizleşir ve delirebilir. Bunun çaresi animusun animaya yoldaşlığıdır. Onu omuzlarından sıkıca kavrar ve dengede tutar. Bir nevi zaman ve mekanın gerçekligine sabitler. Femme fetale, femme vitaleye donüşürken animus da transformasyona ugrar ve rüya halinden uyanıklığa geçer. Bütünleşme de burada gerçekleşir. Bu kesinlikle bir zorlamayla vuku bulmaz.Burada karanlıkta yer altına girmek isteyenler icin bilinçdışı içeriğin gerçekte var olmayan ancak varolan tehlikeli bekçilerinin varlığından bahsedebiliriz. Her türlü yetkisiz giriş ve hazine soygunculuğu bu kerberosvari varlıklar tarafından siddetle cezalandırılır. Herakles’in Kerberos’u yeryüzüne sürüklemesi belki de bu bağlamda okunabilir.

NOT: Yazarın psikoloji konusunda eğitimi olmadığından okuyucu bu yazıyı makale olarak değil yazarın kişisel görüşleri olarak değerlendirmelidir. Yazar femme fetale sozünü daha önce duymadığı halde rüyasında işitmiş ve yazısını bu rüya dizisine bağlı olarak yazmıştır.

FEMME FETALE’DEN FEMME VİTALE’YE” için bir yorum

  1. Değerli Thomas. Yazına en kısa sürede yanıt vereceğim ama malumun önce kavramlara ve senin literatüre biraz hakim olmam gerekli…

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın